Beogradska, Smederevska, Ramska i Golubačka tvrđava
Nacionalni park i Đerdapska klisura - Trajanova tabla - Lepenski Vir - Kapetan Mišin breg - Viminacijum

Dav dana / jedno noćenje brodom i autobusom

POLAZAK 21. APRIL 2018; POVRATAK 22. APRIL 2018.

PROGRAM PUTOVANJA

Prvi dan (subota 21.4.2018.) Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija - Kladovo (240km)

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07.30. Ukrcavanje do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim u 08 sati. Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. U blizini se nalazi i najstariji turistički objekat u zemlji. Ručak na brodu. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera I Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5 sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

Drugi dan (nedelja 15.4.2017.) Kladovo - Lepenski Vir - Kapetan Mišin Breg - Golubac - Viminacijum – Beograd (280km)

Doručak. Polazak u 09 sati. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pruža najlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta prolaskom pred Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta i obilazak Viminacijuma, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je mozda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića (u međuvremenu su neka i već otkrivena). Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Cena je izražena u evrima, plaćanje je u dinarima po prodajnom kursu NBS na dan uplate

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU

DECA DO 10 GODINA

DECA 10-12 GODINA

135 EUR

20 EUR

GRATIS

50% POPUST

Napomene: Treća odrasla osoba u trokrevetnoj sobi plaća punu cenu (na upit). Minimum za realizaciju putovanja je 30 osoba.

U cenu putovanja je uračunato: Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije, smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi jednog noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife-švedski sto), transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova, i drugog dana od Kladova do Beograda, doručak i ručak na brodu tokom plovidbe (bife-švedski sto), ručak u etno selu Kapetan Mišin breg, ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Viminacijum, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu kao i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: piće tokom plovidbe, individualni troškovi putnika.

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, dva velika LCD monitora visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi, ležaljke odgovaraju broju prijavljenih ljudi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9 sati.

INFORMACIJE I REZERVACIJE:

Hotel Aquastar Danube Kladovo: 019/810-810; 064/8207-516; info@hotelkladovo.rs