NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA, BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA, LEPENSKI VIR, HE ĐERDAP, TRAJANOVA TABLA

tri dana / dve noći – brodom i autobusom

MAJ JUN JUL AVGUST SEPTEMBAR OKTOBAR
20. 10, 17, 24. 1, 8, 15, 22, 29. 5, 12, 19, 26. 2, 9, 16, 23, 30. 7.

Prvi dan. Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija – Kladovo (240km):


 

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:15h, čekiranje putnika i ukrcavanje. Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, potom ušća reke Morave u Dunav, zatim srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim i pored mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

Pozovite nas 019 810 810
Popunite rezervaciju.

Drugi dan. Kladovo: Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na IZLET:

Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana, a zatim i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena je 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Povratak u hotel gde će uz zakusku biti upriličena degustacija lokalnih vina. Cena izleta: odrasli 20€, deca 2-10 godina 10€, deca do 2 godine - besplatno. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 odraslih osoba. Večera. Noćenje.

 • Arheološki muzej

  Kladovo

 • Diana

  ostaci rimskog utvrđenja

 • Hidroelektrana Đerdap

  HE Đerdap

 • Hidroelektrana Đerdap

  HE Đerdap

 • Trajanov most

  ostaci drevnog mosta

Treći dan. Kladovo - Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg - Ramska Tvrđava - Beograd (240 Km):

Doručak. Polazak autobusa u 09:30h. Vožnja autobusom pored Dunava, foto stop na vidikovcu iznad Kazana. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska sledi pauza za ručak u etno restoranu Kapetan Mišin Breg. Nastavak puta i pauza za razgledanje Ramske tvrđave, sagrađene krajem XV veka na prostoru gde su prva utvrđenja nastala još u III veku p.n.e. Ram je mesto gde su boravili ili kroz njega prolazili rimski imperator Trajan, sultan Bajazit II, putopisci, sveti Sava, Vuk Karadžić, Karađorđe i mnogi drugi. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 • Lepenski vir

  arheološko nalazište

 • Lepenski vir

  arheološko nalazište

 • Kapetan Mišin breg

  etno restoran

 • Kapetan Mišin breg

  etno restoran

 • Ramska tvrđava

  spomenik kulture od velikog značaja

Cena aranžmana izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti srednjeg kursa NBS na dan uplate.

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU DECA 0 - 2 GODINA DECA 2 - 10 GODINA
189 EUR 40 EUR BESPLATNO 50% popust

Napomena: Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit). Minimum za realizaciju putovanja je 45 osoba.
U cenu putovanja je uračunato: Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije, smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto), upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, fitnes kabinet, fotelje masažeri…), transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg - Ramska tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd), doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, ručak u povratku trećeg dana, ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Ramsku tvrđavu, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje gosta u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije
U cenu putovanja nije uračunato: piće tokom plovidbe, mini bar, razne vrste ručnih masaža, fakultativni izlet drugog dana boravka, individualni troškovi putnika.
Program se može neznatno promeniti do početka sezone. U slučaju nepredviđenih okolnosti, program je podložan promenama.


info@hotelkladovo.rs
+381 19 810 810
+381 64 8207 538 Stevan Milutinović
OPŠTI USLOVI PUTOVANJA