NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA, BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA, LEPENSKI VIR, HE ĐERDAP, TRAJANOVA TABLA

tri dana / dve noći – brodom i autobusom

Sa opcijom izleta do Rajačkih pimnica i Vratnjanskih Kapija

MAJ JUN JUL AVGUST SEPTEMBAR OKTOBAR
1, 15, 22, 29. 5, 26. 3, 10, 17, 24, 31. 7, 14, 21, 28. 4, 11, 18, 25. 2, 16.

Prvi dan. Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija – Kladovo (240km):


 

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim u 7:50h. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim pored ušća reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatijeg i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe.
Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

Pozovite nas 019 810 810
Popunite rezervaciju.

Drugi dan. Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na fakultativni izlet:

Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (8h). Odlazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Cena izleta: odrasli - 30€, deca do 7 godina - 15€.
Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba.

 • Hotel Aquastar Danube

  zatvoreni bazen

 • Hotel Aquastar Danube

  Wellness & Spa centar

 • Manastir Vratna

  u okolini Kladova

 • Vratnjanske kapije

  prirodni kameni most

 • Rajačke pimnice

  kompleks vinskih podruma

Treći dan. Kladovo - Arheološki muzej Đerdapa - HE Đerdap - Lepenski Vir – Golubačka Tvrđava - Beograd (240km):

Doručak. Polazak autobusa u 09:00h. Obilazak Arheološkog muzeja Đerdapa koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevekovnog perioda na Dunavu. Sledi obilazak Hidroelektrane Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Lepenskom Viru, pauza za ručak. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 • Arheološki muzej

  Kladovo

 • Hidroelektrana Đerdap

  HE Đerdap

 • Lepenski vir

  arheološko nalazište

 • Lepenski vir

  arheološko nalazište

 • Golubačka tvrđava

  iz XIV veka

Cena aranžmana izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti srednjeg kursa NBS na dan uplate.

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU DECA 0 - 7 GODINA DECA 7 - 12 GODINA
175 EUR 40 EUR GRATIS 50% popust

Napomena: Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit). Minimum za realizaciju putovanja je 45 osoba.
U cenu putovanja je uračunato: Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije, smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto), upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna…), transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Muzej - HЕ Đerdap - Lepenski Vir – Golubačka tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd), doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, ručak u povratku trećeg dana, ulaznice za lokalitete Arheološki muzej, HЕ Đerdap, Lepenski Vir i Golubačku tvrđavu, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja.
U cenu putovanja nije uračunato: piće tokom plovidbe, individualni troškovi putnika, fakultativni izlet drugog dana boravka.
Program se može neznatno promeniti do početka sezone.


OTP 444/2020
info@hotelkladovo.rs
+381 19 810 810
+381 64 8207 505 Gordana Nikolić
OPŠTI USLOVI PUTOVANJA