SAVRŠEN ODMOR NA DUNAVU

10 dana / 9 noći - Brodom i autobusom

Polasci brodom iz Beograda organizovani su petkom u toku sezone

Prvi dan. Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura – Donji Milanovac - Tekija – Kladovo (240km):

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim u 7:50h. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim pored ušća reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe (doručak i ručak posluženi na brodu tokom plovidbe). Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

Drugi dan. Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na fakultativni izlet:

Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (8h). Odlazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Cena izleta: odrasli - 30€, deca do 7 godina - 15€.
Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba.

 • Hotel Aquastar Danube

  zatvoreni bazen

 • Hotel Aquastar Danube

  Wellness & Spa centar

 • Manastir Vratna

  u okolini Kladova

 • Vratnjanske kapije

  prirodni kameni most

 • Rajačke pimnice

  kompleks vinskih podruma

Treći do deveti dan.

Boravak u hotelu Aquastar Danube na bazi polupansiona (večera i doručak), slobodno vreme za individualne aktivnosti (Spa & Wellness centar u hotelu: otovreni i zatvoreni bazen, sauna, fitnes i trim kabinet, fotelje masažeri), zabavni sadržaji u hotelu: bilijar, stoni tenis, pikado; mogućnost kupanja na uređenoj gradskoj plaži...

Deseti dan. Kladovo - Arheološki muzej Đerdapa - HE Đerdap - Lepenski Vir – Golubačka Tvrđava - Beograd (240km):

Doručak. Polazak autobusa u 09:00h. Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevekovnog perioda na Dunavu. Sledi obilazak Hidroelektrane Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Lepenskom Viru, pauza za ručak. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

 • Arheološki muzej

  Kladovo

 • Hidroelektrana Đerdap

  HE Đerdap

 • Lepenski vir

  arheološko nalazište

 • Lepenski vir

  arheološko nalazište

 • Golubačka tvrđava

  iz XIV veka

Cena aranžmana izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti srednjeg kursa NBS na dan uplate.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU DECA 0 - 7 GODINA DECA 0 - 11,99 GODINA
370 EUR 180 EUR 50% popust 185 EUR

Napomena: Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit).
U cenu putovanja je uračunato: Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije, smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi devet noćenja sa polupansionom (doručak i večera), upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, fitnes kabinet…), transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Muzej - He Đerdap - Lepenski Vir – Golubačka tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd), doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, ručak u povratku poslednjeg dana, ulaznice za lokalitete Arheološki muzej, He Đerdap, Lepenski Vir i Golubačku tvrđavu, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja.
U cenu putovanja nije uračunato: piće tokom plovidbe, individualni troškovi putnika, fakultativni izlet drugog dana boravka.


OTP 444/2020
info@hotelkladovo.rs
+381 19 810 810
+381 64 8207 505 Gordana Nikolić
OPŠTI USLOVI PUTOVANJA