• Dunavski kej 1, 19320 Kladovo, Srbija
  • 019 810 810

Uskršnje krstarenje Dunavom

Beogradska, Smederevska, Ramska i Golubačka tvrđava
Nacionalni park i Đerdapska klisura - Lepenski Vir - Viminacijum - Trajanova tabla - Kapetan Mišin breg

Četiri dana / tri noćenja brodom i autobusom (2 dana plovidbe)
(Sa izletom do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu i opcionim izletom do Rajačkih pimnica i Vratnjanskih Kapija)

POLAZAK 6. APRIL 2018; POVRATAK 9. APRIL 2018.

PROGRAM PUTOVANJA

Prvi dan (petak 6.4.2018.) Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija - Kladovo (240km)

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07.30, ukrcavanje putnika do 7:40h. Polazak broda Aquastar Maxim u 08 sati. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, građene u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjovekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi. Zatim prolazak pored ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. U blizini se nalazi i najstariji turistički objekat u zemlji. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5 sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

Drugi dan (subota 7.4.2018.) Kladovo

Doručak. Slobodno vreme za korišćenje usluga hotela (Spa, bazeni..) ili fakultativni izlet sa obilascima:

IZLET (7h) – Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo. Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Povratak u hotel. Cena izleta: 25€, plaćanje u hotelu. Večera. Noćenje.

Treći dan (nedelja 8.4.2018.) Kladovo

Doručak. Slobodno vreme za korišćenje usluga hotela (Spa, bazeni..) ili odlazak na izlet sa obilascima (3,5h): Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel, gde će uz zakusku biti upriličena degustacija čuvenih vina iz Kladovskog kraja. Mogućnost individualnog obilaska pravoslavne crkve Sv. Đorđa u Kladovu. Večera. Noćenje.

Četvrti dan (ponedeljak 9.4.2018.) Kladovo – Lepenski Vir - Kapetan Mišin Breg - Viminacijum - Beograd (280km)

Doručak. Polazak u 09 sati. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pruža najlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta i prolazak pored Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta i obilazak Viminacijuma, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je možda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića (u međuvremenu su neka i već otkrivena). Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Cena aranžmana po osobi iskazana u evrima, plaćanje u dinarima po prodajnom kursu NBS na dan uplate

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU

DECA 0 - 9 GODINA

DECA 10 I 11 GODINA

219 EUR

60 EUR

GRATIS

50% POPUST

Napomena: Treća odrasla osoba u trokrevetnoj sobi plaća punu cenu (na upit). Za realizaciju programa potrebno je minimum 45 putnika. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova moguća je promena dana za lokalne izlete. Program je podložan promenama i dopunama u slučaju nepredviđenih okolnosti.

U cenu putovanja je uračunato: Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije prvog dana, smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi tri noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife - švedski sto), transfer autobusom od Tekije do Kladova prvog dana i od Kladova do Beograda poslednjeg dana putovanja, doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, ručak u etno restoranu Kapetan Mišin breg, ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Viminacijum, izlet u Kladovu trećeg dana boravka, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: piće tokom plovidbe, individualni troškovi putnika, fakultativni izlet drugog dana boravka.

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, dva velika LCD monitora visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi, ležaljke odgovaraju broju prijavljenih ljudi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9 sati.

INFORMACIJE I REZERVACIJE:

Hotel Aquastar Danube Kladovo: 019/810-810; 064/610-8373; 064/8207-516; info@hotelkladovo.rs