• Dunavski kej 1, 19320 Kladovo, Srbija
  • 019 810 810

Pogledajte sajt broda "Aquastar Maxim" i rezervišite krstarenje!

Uskršnje krstarenje Dunavom

Beogradska, Smederevska, Ramska i Golubačka tvrđava
Nacionalni park i Đerdapska klisura - Lepenski Vir - Viminacijum - Kapetan Mišin breg

Četiri dana / tri noćenja brodom i autobusom

17/20.4.2020.

PROGRAM PUTOVANJA

Prvi dan (petak 17.4.2020.) Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija - Kladovo (240km)

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:20h. Ukrcavanje na brod do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, zatim pored ušća reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

Drugi dan (subota 18.4.2020.) Kladovo

Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna...) ili odlazak na fakultativni izlet:

Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i obilazak Hidroelektrane Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel, gde će uz zakusku biti upriličena degustacija čuvenih vina iz Kladovskog kraja. Cena izleta: odrasli - 20€, deca do 7 godina - 10€. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba. Povratak u hotel. Večera, noćenje.

Treći dan (nedelja 19.4.2020.) Kladovo

Doručak. Slobodno vreme za korišćenje usluga hotela (Spa, bazeni..) ili odlazak na fakultativni izlet: Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (8h).: Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Cena izleta: odrasli - 30€, deca do 7 godina - 15€. Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Četvrti dan (ponedeljak 20.4.2020.) Kladovo - Lepenski Vir - Kapetan Mišin Breg – Viminacijum - Beograd (240km)

Doručak. Polazak u 09:15 h. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pruža najlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta i prolazak pored Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta i obilazak Viminacijuma, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je možda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića (u međuvremenu su neka i već otkrivena). Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Cena aranžmana izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti srednjeg kursa NBS na dan uplate.

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU DECA DO 7 GODINA
185 EUR 60 EUR 50% POPUST

Napomena: Treća odrasla osoba u trokrevetnoj sobi plaća punu cenu (na upit). Za realizaciju programa potrebno je minimum 45 putnika. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova moguća je promena dana za lokalne izlete. Program je podložan promenama i dopunama u slučaju nepredviđenih okolnosti.

U cenu putovanja je uračunato: Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije, smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi tri noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto), upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna…), transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir - Kapetan Mišin Breg – Viminacijum – Beograd (Pristanište Beograd), doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, ručak u etno selu Kapetan Mišin breg, ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Viminacijum, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse, boravišna taksa i osiguranje u hotelu i na brodu, kao i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: piće tokom plovidbe, individualni troškovi putnika, fakultativni izleti tokom boravka.

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, dva velika LCD monitora visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi, ležaljke odgovaraju broju prijavljenih ljudi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9 sati.

INFORMACIJE I REZERVACIJE:

Hotel Aquastar Danube Kladovo: 019/810-810; 064/8207-505; info@hotelkladovo.rs