Krstarenje Dunavom trodnevni aranžman

NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA,
BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, GOLUBAČKA I RAMSKA TVRĐAVA,
LEPENSKI VIR, VIMINACIUM

tri dana / dve noći – brodom i autobusom

Prvi dan. Beograd – Smederevo – Ram – Veliko Gradište – Golubac – Đerdapska Klisura – Donji Milanovac – Tekija – Kladovo (240km):

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:15h, čekiranje putnika i ukrcavanje. Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, potom ušća reke Morave u Dunav, zatim srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi – Lepenskom Viru. Prolazak pored Donjeg Milanovca, a zatim sledi prolazak kroz najuzbudljiviji deo Đerdapske klisure – Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim i pored mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon cca 9,5h sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

Drugi dan. Kladovo: Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna…) ili odlazak na FAKULTATIVNI IZLET:

Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana, a zatim i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena je 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Izlet završavamo u hotelu gde će uz zakusku biti upriličena degustacija lokalnih vina. Cena izleta: odrasli 25 €, deca 2-10 godina 10€, deca do 2 godine – besplatno. Plaćanje na recepciji hotela, minimum za realizaciju 15 odraslih osoba. Večera. Noćenje.

Treći dan. Kladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg – Golubačka tvrđava – Beograd (260 Km):

Doručak. Polazak autobusa u 09:30h. Vožnja autobusom pored Dunava, foto stop na vidikovcu iznad Kazana. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska sledi pauza za ručak u etno restoranu Kapetan Mišin Breg. Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Cena aranžmana izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti srednjeg kursa NBS na dan uplate.

SMEŠTAJ U DVOKREVETNOJ SOBI SMEŠTAJ U JEDNOKREVETNOJ SOBI DECA 0 – 1,99 GOD DECA 2 – 9,99 GOD
245€ PO OSOBI DOPLATA 45€ BESPLATNO 50% popust

Napomena: Minimum 45 putnika je potrebno da se putovanje realizuje.
U cenu putovanja je uračunato: Krstarenje prema programu od Beograda do Tekije prvog dana, transfer autobusom (Tekija – Kladovo prvog dana i Tekija – Beograd poslednjeg dana), doručak i ručak na brodu tokom plovidbe, smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi polupansiona (večera i doručak – švedski sto), upotreba sadržaja Spa i Wellness centra u hotelu (bazen, sauna, parno kupatilo, masažne fotelje, fitness kabinet), boravišne takse i osiguranje gosta na brodu i u hotelu, ručak u povratku trećeg dana putovanja, ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Viminacium, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, troškovi organizacije putovanja.
U cenu putovanja nije uračunato: Konzumacija pića tokom plovidbe i u hotelu, fakultativni izlet drugog dana putovanja (minimum za realizaciju izleta je 15 prijavljenih putnika), drugi individualni troškovi putnika (mini bar, usluge ručnih masaža, upotreba đakuzi kade, usluge pranja i peglanja veša…)
Napomene: Program je podložan promenama i dopunama u slučaju nepredviđenih okolnosti. Program se može neznatno izmeniti do početka turističke sezone. Predviđeno vreme krstarenja od Beograda do Tekije zavisi od uslova plovidbe.

Način plaćanja: Rezervacija aranžmana vrši se avansnom uplatom u visini od 50% celokupnog iznosa po dobijenom predračunu, dok se ostatak iznosa uplaćuje najkasnije 7 dana pred polazak na putovanje. U slučaju rezervacije u periodu kraćem od 14 dana pred putovanje uplaćuje se ceo iznos po dobijenom predračunu.

Fill out my online form.

info@hotelkladovo.rs
+381 19 810 810
+381 64 8207 505 Gordana Nikolić