Kladovo i okolina

O Kladovu
Kladovo je simpatičan gradić u jugoistočnoj Srbiji. Smešten je na samoj obali Dunava, 10 kilometara nizvodno od HE Đerdap. Sa druge strane je okružen prelepim brežuljcima koje ispunjavaju vinogradi na daleko čuvenog negotinskog vinogorja. Karakteriše ga umerena kontinentalna klima sa velikim brojem sunčanih dana.

U samom centru Kladova se nalaze dva jezera sa prirodnim izvorima, uređena marina za čuvanje manjih brodova i čamaca, izuzetno opremljena sportska dvorana i više fudbalskih terena. Poseban kvalitet predstavlja uređena plaža na Dunavu, u dužini od jednog kilometra. Dunav je u ovom delu veoma bogat raznim ribljim vrstama, tako da Kladovo ima izuzetne mogućnosti za bavljenje sportskim ribolovom.

Kladovo i okolina imaju veoma bogatu istoriju. U gradu se nalazi muzej se vrlo vrednim eksponatima iz različitih perioda i tvrđava Fetislam iz turskog perioda. U neposrednoj blizini je nacionalni park Đerdap, kao i čuveni arheološki lokaliteti: Lepenski vir, Trajanova tabla i ostaci drevnog mosta iz rimskog perioda.

Kako doći do Kladova
Četiri su osnovna pravca koji Kladovo povezuju sa zaleđem Srbije:
1 – iz Beograda (260 km), preko Požarevca i Donjeg Milanovca, niz Dunav Đerdapskom magistralom;
2 – iz Paraćina (200 km), veza sa auto putem Beograd – Niš, preko planinskog prevoja Cestobrodice, Zaječara i Negotina;
3 – iz Niša, oko (200 km), preko drugog planinskog prevoja Tresibaba, Knjaževca, Zaječara i Negotina.
4 – Brodom iz Beograda u okviru trodnevnog paket aranžmana, organizjemo dolazak Brodom iz Beograda svakog petka od maja do oktobra. Detalje aranžmana pogledajte ovde.

Sportska dvorana
Kladovo ima odlične terene za pripreme sportista: više uređenih fudbalskih terena, mnoštvo osvetljenih otvorenih terena za košarku, rukomet, odbojku i mali fudbal.

Hala Jezero
Jedan od najmodernijih sportskih objekata u zemlji, hala “Jezero”, nalazi se blizu hotela. Rađena je po najvišim svetskim standardima: ukupne površine 5660m2, sa 1600m2 korisne sportske površine (elastični parket), opremljena je za sve sportove. Ima kapacitet od 2000 mesta, klimatizovana je, sa press salom (25 mesta), 4 svlačionice sa tuš-kabinama, 2 sudijske svlačionice sa kupatilima i ambulantom. Kompletna sportska ponuda zaokružena je trim kabinetom, teretanom i kuglanom.

Mala hala
Mala hala nalazi se u blizini hale “Jezero” i pogodna je za treninge sportista svih sportova na parketu, kao i za utakmice košarke i odbojke, sa cca.300 mesta na teleskopskim tribinama.